Intuitivna manualna terapija

90 min

 • Manualno sproščanje bolečih točk
 • Miofascialno sproščanje blokad v telesu
 • Refleksoterapija
 • Sproščanje stresa in umirjanje živčevja
 • spodbujanje limfnega pretoka
 • freeflow-movement

  ZAKAJ BI POTREBOVALI IMT?

  Namenjena je predvsem tistim, ki ste kronično utrujeni, ne veste kje bi se lotili svojih težav in bolečin v telesu, kot tudi tistim, ki preprosto potrebujete nego in sproščanje. Vse v življenju mora biti v ravnovesju in hitenje najbolje uravnovešajo pasivnost, mirovanje, prepuščanje in spodbujanje parasimpatičnega živčnega sistema, ki nato nadalje omogoča telesu regeneracijo in obnavljanje.

  KAJ PRIDOBITE Z IMT?

  Želimo vas predvsem podpreti, da se regenerirate, sprostite napete, utrujene mišice in se napolnite z dodatno energijo za obnovo, nove premike in boljšo kvaliteto življenja. Sproščamo vaš živčni sistem in ga pomirjamo, da se lažje uravnovesite in omogočite telesu samozdravilne procese. Šele sproščeno telo se je namreč zmožno obnavljati in zdraviti.
  freeflow-movement
  freeflow-movement

  Intuitivna manualna terapija je primerna za vsakogar, ki nima kontraindikacij. To so razna bolezenska stanja, ki ne omogočajo pritiskov, stika s kožo, ozr. bi dodatna prekrvavljenost skozi tkiva poslabšala stanje. Če niste gotovi ali je IMT primerna za vas, je najbolje, da mi pišete in bomo skupaj razjasnili vprašanja ali dileme. IMT je pomembna predvsem za ljudi, ki se učijo sprejemanja, težko sprejmejo in večinoma skrbijo za druge, za ljudi, ki so kronično utrujeni, izgoreli ali imajo nizko raven življenjske energije.

  To pomeni, da vas predvsem skušam začutiti kot celoto, kdo ste kot človek, kakšna je vaša življenjska pot in kakšna bremena nosite s seboj. Glede na občuteno, se nato odločim, kateremu delu telesa se je potrebno najprej posvetiti, kje dlje časa negovati in kakšno tehniko ozr pristop izbrati, da vas karseda celostno podprem. Intuitiven pristop ni nič mističnega, preprosto pomeni iracionalen pristop, kjer si dovolimo čutiti sočloveka, tako kot mama začuti svojega otroka. 

  Pogosto se zgodi, da so določeni deli telesa tako kronično utrujeni in zakrčeni, da potrebujejo tudi 30 ali 60 min nege. Tako ni nujno, da tekom enega srečanja (90 min) sproščamo vse dele telesa, ampak se posvetimo predvsem tistim delom telesa, ki najbolj potrebujejo nego, sproščanje in regeneracijo. Tekom nadaljnih srečanj pa seveda obravnavamo tudi druge dele telesa, ki so potrebni sproščanja. Vsako telo je unikatno, prav tako pa se skozi čas spreminjamo, kot se spreminja tudi naše stanje in potrebe, zato tudi dve terapiji nista enaki niti pri istem posamezniku.

  Ker je IMT v večjem delu pasivna terapija, lahko sicer izboljša stanje, ne more pa ga dolgoročno in vzročno odpraviti. Pomaga vam sprostiti telo, mišice, razbremeniti um, da si lahko opomorete, naberete nove moči in energijo, nato pa se priporoča aktivna terapija z učenjem somatskih vaj, ki vam pomagajo spremeniti škodljive navade in vzorce, ki so vas pripreljali v kronično zakrčeno stanje. Edina sprememba, ki je mogoča, je sprememba znotraj vas in tega se ne da nadomestiti s pasivnimi terapevtskimi pristopi. Z IMT lahko sicer pričakujete takojšnje blagodejne in sproščujoče učinke in je dobra odskočna deska in izhodišče za izboljšanje vašega stanja, če ne veste kje začeti ali pa preprosto potrebujete odklop.