svetovanje

30/60 min

freeflow-movement

 – Vsi se izogibamo bolečine, vse kar rabi pa je sočutje, pozornost in veliko ljubezni. –

UVODNI POSVET

TRAJANJE: 30 ali 60 min (po predhodnem dogovoru odvisno od kompleksnosti vaše težave)

je namenjeno pregledu vašega trenutnega stanja in ugotavljanju ali je Free Flow primeren za vas. Nadalje vam preko temeljitega pogovora razložim kako in na kakšen način vam Free Flow lahko pomaga in svetujem kateri pristop bi bil najbolj primeren za reševanje vaših težav (individualna obravnava ali tečaji ali kombinacija obojega).

– Čutenje ustvarja um, nemiren um pa ustvarja težave. Ni nujno, da se teh težav zavedamo, vsi pa jih sčasoma čutimo. –

pexels-photo-4099355-4099355.jpg

SVETOVANJE

TRAJANJE: 60 min

Tekom individualnega sodelovanja z mano vas vodim in vam svetujem skozi proces reševanja vaših težav. Preko nadaljnega svetovanja tako poglabljate razumevanje vzrokov za svoje težave, čedalje bolj vidite širšo in celostno sliko ter se učite prepoznati vzorce delovanja in jih tudi spreminjati. Če nekaj razumemo, tudi lažje spremenimo, izboljšamo ali presežemo.

Lahko tudi izpostavite oviro, težavo ali vprašanje, ki se vam je pojavilo. Cilj je, da ste skozi proces čedalje bolj opolnomočeni, samostojni in znate vedno bolj sami prepoznavati vzročno posledične povezave ter sprejemati odgovornost za svoje življenje. Želimo vas opremiti z znanjem, s katerim boste lahko zdrava, celostna in samostojna oseba.

Odvisnosti med mano in klientom ne dopuščamo, prav tako ne spodbujamo vloge rešitelja, saj ste edini rešitelj lahko vi sami. Svetovanje kombiniramo ali z Intuitivno manualno terapijo ali pa z aktivnim učenjem somatskih vaj.

g69d099338fd42164ac33f5ff03f9780de30c1c571538e0200c7a74daf2fdc0d3702e26f00aa9c63fd19cf70bb2d317f107f060bd168bdba05e864759594c4647_1280-1753659.jpg

 – s svetovanjem in individualnim pristopom vas usmerjam, da najdete rešitve znotraj sebe. –

Pogosta vprašanja

Reševanje kroničnih težav skozi Free flow je primerno za vsakogar, ki lahko kognitivno sledi razlagi in nima trajne okvare živčevja ali anatomske okvare mišičnih tkiv, ki bi preprečevale zmožnost učenja in spreminjanja gibalnih vzorcev preko izboljševanja motorno nevronske povratne zanke in usklajevanja gibanja. Če niste prepričani ali je pristop za vas primeren, je najbolje, da mi pišete. Tako bomo najlažje razrešili nejasnosti.

Uvodno svetovanje ni obvezno. Če ste že tekom obiska moje spletne strani začutili, da želite sodelovati z mano se lahko takoj naročite na svetovanje. 

Najprej se prijavite na uvodno svetovanje ali svetovanje. Ker se želimo celostno posvetiti vaši težavi, izzivu ali situaciji, si vzamemo čas za razlago in globlje razumevanje vzročno posledični povezav vaših težav. Če ostane čas, se lahko že tekom svetovalne ure izvede manj kompleksna somatska vaja, sicer pa se svetovanje na nadaljnih srečanjih nadgradi z učenjem somatskih vaj ali Intuitivno manualno terapijo (IMT). 

Zavedati se moramo, da nobena metoda, pristop ali tehnika ne rešuje sama po sebi. V vsakem primeru, smo mi tisti, ki moramo nekaj narediti in spremeniti, če želimo spremembe. Čudežne palice, ki bi vse rešila ni. Free Flow vam lahko pomaga, da začnete bolje čutiti svoje telo,se bolje zavedati sebe kot celote in tudi delovati bolj usklajeno kot celota. Z vztrajnostjo, potrpežljivostjo, ljubeznijo in kančkom radovednosti pa lahko počasi zmanjšujete kronično mišično zakrčnost, sčasoma pa tudi spreminjate odnos do sebe, bližnjih in okolice. Usklajeno delovanje znotraj telesa vam omogoča, da lahko bolje delujete kot celota tudi na drugih področjih: družinskem, partnerskem, poslovnem, vsakdanjem. Free flow vam lahko pomaga spremeniti pogled na svet, dojemanje in tudi zaznavanje samega sebe

Seveda. Ob poškodbi pogosto doživimo travma refleks, ki se pri večini ljudi nikoli ne razreši. Posledice tega so nesimetrije v telesu, večje obrabe, šepanje in kronična zakrčenost mišic. Biomehanika telesa se poruši. S Free Flowom se naučimo te mišice sprostiti in povrniti v prvotni mišični tonus. Seveda je preventiva boljša kot kurativa. Če smo čuteči, zavestni in dobro povezani s svojim telesom, je veliko manjša verjetnost, da pride do poškodb ali pretiranih obrab. Večina obrab in poškodb so namreč posledica odtujenosti od svojega telesa, nezavestnosti in hitrega tempa življenja, ki nas dela površne in odsotne. Kako izboljšati stik in čutenje svojega telesa se lahko naučite preko mojih tečajev ali individualne obravnave.

freeflow-movement